sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Cu Chi tunnels

Käytiin yks arkipäivä Cu Chi tunneleilla, noin 40 km täältä Saigonista pohjoseenpäin. Tunneliverkostot on rakennettu Vietnamin sodan aikaan (tainno ehkä myöhemminki) mut sillon Vietnamilaiset käyttivät niitä mm. piilopaikkoina, sairaaloina ja varastoina jenkkejä vastaan.



Tunnelit oli ihan sika pieniä, mutta turisteja varten muutamia oltiin suurennettu. En tajua miten ne Vietnamilaiset on mahtunu kulkeen nuissa. Aivan käsittämätöntä ja kaiken sen sodan keskellä.

Tunnelialueella oli myös kaikkea muutakin Vietnamin sotaan liittyviä juttuja. Kuten erilaisia ovelia ansoja jenkkejä vastaan.







Alueella oli myös mahdollisuus käydä ampumassa rynkyllä ja konekiväärillä, mutta ei sitte viihtiny maksaa siitä ylimääräistä. Pääshän tuota jo intissä ampumaan ihan tarpeeksi. Saatiin myös maistaa riisiviinaa ja jotain potunnäköstä ja makuista juuresta. Kuulemma sinä aikana sotilaat ei paljon syöny muuta kuin sitä. Sen takia ne ei kasvanutkaan kauheen isoiksi. Pysty ryömiin tunneleissa.

Sitte tunneliin! Mentiin sellasta pientä tunnelia pitkin maan alla joku 30m, mutta pitempiäki reittejä ois löytyny, mutta mulle ainaki riitti tuo 30m. Sen verran oli ahdasta ja hullun kuuma.




Oli ihan meilenkiintoista nähä sotajuttuja ja tajuta kuinka ovelia Vietnamilaiset olikaan. Tunneleita en kyllä suosittele sellasille joille ahtaat paikat tuntuvat epämukavilta:D

3 kommenttia:

  1. En ikään kyllä lähtis tunneliin (jos etes mahtuisin) paniikki iskis :D

    VastaaPoista
  2. Paniikkihäiriö iskis kyllä varmasti, jos pitäs tollaseen tunneliin mennä! Karrrmeeta!

    VastaaPoista
  3. Kävikkö syvällä tunneleissa?

    VastaaPoista